За гуменките и хората

 

26 март 2017, избори. Действието се развива насред пъпа на европейска България. Основно училище насред пъпа на европейска София. Внук ми учи там, първокласник е. Семейството ни обаче не е информирано, че пред избори е добре да си прибереш всичко ценно, което иначе си държиш в ученическата стая. И след изборите внук ми остана без гуменки и една празна тетрадка.

Бележка: много от учебниците и ученическите му тетрадки също бяха там под чина му, но не са пипнати, понеже не представляват търговски интерес.

Средна възраст на живеещите в нашия квартал насред пъпа на европейска София – минимум 50-60 години. Средна възраст на членовете на нашите квартални секционни комисии и на застъпниците на българските божем партии – около 50-60 години и те. Доколкото разбирам, това е идеалната средна възраст да крадеш от децата и внуците си гуменките им за физическо и неизползваните им тетрадки. (Това само от внук ми.)

Бележка: преди избори е добре да се информираш от интернет какво споделят хората, които имат малки деца ученици в училищата, където се провеждат избори. Информирайте се от патило, не само от старило.

Някои следизборни изводи:

1. Народ, който краде от децата и внуците си ученическите им гуменки и тетрадки (и всичко останало, годно за продажба), на избори неотвратимо избира да победи безбожието и бездуховността, а да загуби дори и най-малката проява на светъл дух и светъл разум.

2. Народ, който краде от децата и внуците си ученическите им гуменки и тетрадки (и всичко останало, годно за продажба), на избори неотвратимо избира да победи безнравствеността във всичките ѝ гнусни ликове, а да загуби дори и най-малката проява на порядъчност и честност.

3. Народ, който краде от децата и внуците си ученическите им гуменки и тетрадки (и всичко останало, годно за продажба), на избори неотвратимо избира да победи простотията и продажното бездарие, а да загуби дори и най-малката проява на кадърност и оправност.

Бележка: сборът от избраните на изборите, избиращите и обслужващия изборите персонал (те също и избиращи) прави българския народ. Та какъвто сборът, такива и изборите, и избиращите, и избраните.

Такава и съдбата на гуменките с тетрадките.

А на децата и внуците ни?

Споделете

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla Templates - by Joomlage.com