Разни данни, разни идеали или скудоумия, глупости, заблуди

 

То бива, бива демагогия, ама чак толкова да бива, не бива.

* Крали Марко от Банкя бил спечелил сам българските избори за европейския парламент. Мигар? Както обикновено спечелиха нашенската апатия, безразличие, примирение, глупост, завист, алчност, алъш-веришлък, шуро-баджанакизъм, страх, страх, страх и робска мижутурщина, облечени в байганьовско сиво-черно.

* Комунистите, те и родолюбци, те и русофили, те и модерни социалдемократи, те и пазители на корени и грудки, били загубили заради оная кръшната мома, дето си я избраха за лидер, лице и други части на тялото. Дрън-дрън. Загубиха заради нашенската апатия, безразличие, примирение, глупост – да не ги изброявам до края, само че сиво-черната простотия е със стотина-двеста хиляди повече от кървавочервената.

* Дебелото момче на мама било живо и във видимо добро здраве. Сигурни ли сте? Ако това е живот, жив да не бях да прочета всички дебели книги, където пише точно обратното.

* „Патриотите”, сиреч пазителите на българщинàта, се изпокарали заради изборите. Ти да видиш, и то за сефте. Оказало се, че някои от тях били хомосексуалисти не само в лошия, но и в хубавия смисъл. (Имаше такъв виц едно време.) Войводи в кавички и простаци-побойници без кавички изпотрошиха маса народни пари, за да научим тази ценна информация, а тепърва ще се трошат още, за да разберем от съда верен ли е хубавият смисъл, или ще си остане пак само лошият.

* Градската десница се била мобилизирала. Умилително. Никаква градска десница, ако изобщо съществува, не се е мобилизирала, никакви жълтопаветници не са окупирали отзарана урните, а се намериха стотина хиляди души да заявим публично, че искаме да си останем европейци в хубавия смисъл. И да са живи и здрави и ниската избирателна активност, и младите хора по чужбина, че аха вместо умиление, щеше да се надигне плач до небесата.

Прочее, всичко по-горе е от лукаваго. От Христа са любовта към ближния, благодарността, че ни има, и смирението.

Споделете

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla Templates - by Joomlage.com