Златният телец и коронавирусът

 

Кой каквото прави, а аз все си цитирам Конкордия Евгениевна Антарова, ще станат вече 15 години. Гениалното си е гениално.

 

„Два живота”, 2007, т. 1, гл. 23:

„Чудесно помня как той ми каза: „Придобитото с кръв и страдание, с кощунство и грабеж не само няма да донесе щастие и власт, но носи робство, отрова и смърт на самия собственик. Ако чистата целувка на състрадаващо сърце не пресуши сълзата върху бузата ти – краят ти ще бъде страшен!” Тогава не придадох никакво значение на тези думи и му се смеех в лицето. А сега се сбъднаха.”

 

Геният на Конкордия Антарова комай е достатъчен, но нека поясня заради някои овластени със и без фуражки, със и без каскети. Да, доста са недосетливи. Пиша тези няколко думи, защото знам, че всяка дума носи енергия. Особено писаните. А неведоми са пътищата на енергията. Понякога стига и до тези, за които е предназначена.

Та на темата. Тия дни захвърчаха милиардите – наши, родни, бюджетни; и чужди, изработени с труда на други страдащи в момента народи. Започна извънредно-ситуационното „боравене” с големи пари. Започна поменуването с чужда пита по време на чума. Чужда – в смисъл на българския народ питата и на европейските народи питите. Затанцуваха около Златния телец като ония клетници на картината. Загрижено затанцуваха, разбира се.

Пак по темата. Преди няколко дни СМИ съобщиха, че – цитирам – „България ще получи 812 милиона евро от обявената от ЕС сума за борба с коронавируса”. Има и още от питата: „Освен това страната ни все още не е усвоила 546 милиона евро по европейските структурни и инвестиционни фондове след обявяването на Инвестиционната инициатива за отговор на коронавируса. Страните членки, на които са останали тези пари, ще ги използват срещу заразата, вместо, както досега, да ги връщат в хазната на Съюза. Така България ще разполага със сумата от 1,358 милиарда евро по това направление.”

Значи, обръщението ми е към министрите и началника им, към депутатите, отговорните фактори без кавички, към всякаквите национални и местни началници по веригата – без значение каква мека или твърда шапка нахлупват. Внимавайте с милиардите както от бюджета, така и „по това направление”, коронавирусното. Внимавайте с изкушенията на Златния телец, че сте ни много слаботелесни пред изкушенията. Кощунството и грабежът винаги се плащат, но когато са по време на „кръв и страдание”, краят ви наистина ще е „страшен”. О, да, не тук, не пред българския, с извинение, съд. И тъй като дълбоко се съмнявам, че тук долу, на Земята, някой от вас би получил за делата си „чистата целувка на състрадаващо сърце”, сиреч прошка – особено днес, по време на коронавирус,          прошката на потърпевшите от вас ще е много дефицитна, та мислете за другия съд, оня неотвратимия, Касационния. Мислете за него! И не забравяйте – той не се интересува вярвате ли в него, или „му се смеете в лицето” и вярвате във вашия приятел Златния телец. И не забравяйте – присъдите на онзи Съд са вечни. И не забравяйте – за подобни дела касацията там е до девето коляно.

Желая ви от сърце добротворна работа на ползу роду.

Споделете

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla Templates - by Joomlage.com