Учиндолската философска школа и заплитането на кокошо-яйцевия проблем

кокошкаПоведението на видните философи отУчиндолската философска школа не ни оставят голям избор. Дойде ми тия дни байгън, както би се изразил един свиден син на майка България. Някак вече не върви да си евфемист, сиреч шикалкавист, върти-сучист и пр. Затова и аз като учиндолци ще я карам направо.

Какво свърши ръководното тяло на Учиндолската философска школа за 40-те дни от 11 юли насам? (40 си е много многозначително число, нали?) Какво произведоха победителите, галениците на Суверена, новите Те? Произведоха следното:

1. Не съставиха правителство.

2. Изпокараха се с всички извънучиндолски „подлеци” и „лицемери”.

3. Създадоха комисията „Буджака” (заедно с ДПС).

4. Разобличиха (окончателно и завинаги) Христо Иванов като син на майка си.

5. Пресякоха антибългарската дейност на канадската вражеска резидентура в лицето на резидента Кирил Петков (пак заедно с ДПС и ГЕРБ).

6. Минаха в опозиция.

Точки 1-5 с мед да ги намажеш. Виж, т. 6 е политическо новаторство. И за жалост, и отново – психиатрическо новаторство. Тя действително шатна на патката главата, дори знам коя е патката. Т.6 буди сериозни размисли, най-вече за някои особености на ИТН-ума. Като такъв. Т.6 събуди – поне у мен – сериозни размисли дали събирателното тяло на Учиндолската философска школа не е минало в опозиция на собствения си главен мозък. И като цяло мозъка, но и поотделно на всеки виден философ от школата.

Отворих стария си синонимен речник. Синонимното гнездо на „глупак” се състои от 26 думи. 26 синонима! (За сравнение: „безотговорен” има 3 синонима.) За вас майтап, но за синонимния ми речник истина – между тези 26 думи фигурират и „будала”, и „патка”. (Спокойно, няма да цитирам поетични съчинения на Учиндолската философска школа.)

Стигнахме до кокошката и яйцето. Кое е първичното? Глупостта на събирателното учиндолско тяло или глупостта на събирателното избирателно тяло, което избра, избира и ще продължи да избира учиндолската глупост? Кой кого първи снесе и измъти? Учиндолската философска школа ли снесе и измъти избирателите си, или те я измътиха нея? Тая впечатляваща школа, има-няма само на 700-800 километра от Атинската…

Нека оставим бъдещите учени и мъдреци да умуват над уникалната нашенска загадка. Аз само ще добавя, че тук има още един сложен момент, който ще изпоти мъдреците. Не, не са само кокошката и яйцето (и обратно) в задачата. Не са само едната глупост и другата глупост. В тази задача съществува и трети играч, трети събирателен образ – образът на този, който снася и мъти яйцата в България. И който също се прояви като пълен глупак с последната продукция на пъкления си инкубатор. Питам се: да не би вече продукцията на инкубатора да е станала първична? Да не би собственикът (оттам и глупостта му) да е станал зависим от малоумните си яйца и кокошки?

Ако дотам сме я докарали, положението наистина е съвсем „седем осми”.

Позволете ми пак да завърша с Ботев, пак леко осъвременен: „А ний… ний сме идиоти!”

Споделете

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla Templates - by Joomlage.com