Хайде стига сте се срамували, моля!

Де що се появи читав човек с някакъв читав текст през последната седмица – почти всички се срамуват. А от вчера е като епидемия. Срам над срамотите! Срам ги е от президента на държавата ни. Честни хора, почтени, разбираемо е.
Ще бъда съвсем кратък. Може ли някой измежду читавите сам на себе си да обясни, след като помисли една минута в самота и на спокойствие, откъде накъде се срамува заради лицето румен радев. Сами си отговорете. Какъв ви е той? Какво общо имате с него? (Дори ако по някакви неведоми за мен съображения сте гласували за него втория път.) Защо ще поемате чрез срама си даже и минимална отговорност за неговите деяния и безумни приказки? Дозадайте си сами въпросите в този порядък.
Собственият ни срам ни свързва с причинителя на срама.
Собственият ни срам ни прави ангажирани с поведението на причинителя на срама.
И така нататък в този порядък.
За нищо не света не бива да се подвеждаме да ни е срам заради този тип, той и най-долен позор за страната ни. Този хомо негодникус си е там някъде при себеподобните си, ние сме си тук при нас си в родината си.
И не, Левски, Ботев, Захари и Стамболов не се въртят в гробовете си заради него. Те са в рая и много добре знаят, че те и той не принадлежат към един и същ народ.
Вместо да си хабите енергията да се срамувате от и заради човечето, насочете я да настоявате към избраниците ни да прекъснат всякакви институционални връзки с него, да го изолират в максимална степен и тук у нас, както е изолиран навън. Ако импийчмънтът е невъзможен, нецелесъобразен, ненавременен и не знам какво си още не-, нека се пържи във вакуума на собствената си ярост, злоба, унижение, безславие… Обкръжен от вакуума на вакуумираните безмозъчници наоколо му.
То нищо друго и не заслужава.

Споделете

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla Templates - by Joomlage.com