Писмо от читател

Изгрев корица реклама

Получих това мило писмо днес, 31 март. Г-жа Матева изрази желание да го публикувам на сайта си. Правя го с огромна благодарност, без да променям нищо в текста.

 

Здравейте, г-н Пекунов!

Сърдечни благодарности за подарената емоция вчера в АРТ къща.

Вчера, 30 април 2023 г., присъствах на представянето на новата книга на българския автор Васил Пекунов. По Божията воля се срещнах с творчеството му преди не повече от 6 месеца. Прочетената първа книга от мен „Верникът и Неверникът“ дава двете гледни точки и отстояването на вярата в един Бог. Живописно, непринудено, премерено, без излишни думи, авторът е описал душевната битка и духовната сила. В съзнанието ми вървяха ясни картини и мисли, в очакване да разбера кой ще победи. Върнах картини от моето детство и си припомних разкази за личните преживявания на обичани от мен прародители! Краят на творбата беше неочакван, но обнадеждаващ и любящ! Вярвам, че в написването на книгата има Висш промисъл! Вярвам и съм сигурна, че екранизирането на тази книга няма да донесе същата силна и чиста емоция! Срещата на читателя изисква лично усещане на историята! Всеизвестна е фразата, че апетитът идва с яденето. Продължих с другите творби на г-н Пекунов: „Зрящият и Незрящата“, „Вирусът и антивирусът“, „Да върнеш лятото“, „Роялът на Ангела“ и „И рече Бог“. Вчера, на представянето на най-новата си книга „Изгрев преди залеза“, писателят Пекунов сподели голямата си цел „Да докосна душата на читателя и той да извлече полза от написаното!“ Е, г-н Пекунов, успявате! С мен се получи! Получава се и с хората, на които давам да се запознаят с Вашите творби! Сега дочитам историята на Боряна и Нейчо! Благодатта да са заедно, да открият отново душите си се пренесе и върху мен! Душата ми ликува! Колко ли хора на Земята са благословени да намерят тази пречистваща, изпълваща и споделена любов! Благословени да сме всички да бъдем и сме!!!

Сега се запитах защо пиша всичко това. Освен да Ви изкажа благодарност, искам да подканя и други души да потърсят себе си!

С помощта на книгите Ви ще имат посока и по-лек път!!! Книгите Ви за мен са магия, радост, надежда!!! Безкопромисно добри и близки до душата ми! Благодаря!

С пожелания за здраве, чистота и светло творчество!

Сърдечни поздрави и с благодарност!

Слънчеви дни!

Петя Матева

Споделете

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google BookmarksSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Joomla Templates - by Joomlage.com